VFO - cd

 

VFO

Välfärdsorkestern 2011

(Lise-Lotte Norelius & Sören Runolf)

FYCD 1033

 

Det här är två profisionellt erkända ljudkonstärer, som dessutom har lång erfarenhet av sammarbetet sinsemellan. Jag skulle vilja kalla dom för radarpar. Det finns inget samarbete som jag är lika nyfiken på i sammanhanget. Både skivan som sådan som levererades till min sommarstuga en mild sommarkväll och dess innehåll uppfyller alla mina önskningar som jag inte ens visste att jag hade.

Det förekommer att konstnärer väljer bort titlar och verken får heta "utan titel".

Det tycker jag är lite snålt och bekvämt. För mig är titlarna en viktig del i arbetet. Det tycks gälla även VFO.

 

1. I skärgården 1

Skärgård är en samling av skär och öar med omgivande vatten. En skärgård är en typ av arkipelag. Den senare termen kan användas om en större samling av öar oavsett storlek, medan en skärgård domineras av smärre öar. Dess motsats är öppen kust.

 

2. Den svenska välfärdens bleknande gloria

Gloria kan vara ett kvinnonamn, en helig symbol, ett optiskt fenomen, en låt med Carola Häggkvist eller en annan låt av U2, ett mönster bl a på tapeter, en före detta biograf på Folkungagatan i Stockholm och ett tyskt skivmärke från 78-varvaren.


3. Midsommar på aspö

Aspö är en ort i Vetlanda, men även en ö i Karlskoga skärgård, men även en ö i Värmdö, men även en ö nära Utö i Haninge, men även en halvö på Tosterön, men även en socken i Strängnäs, men även en ö i Korpo och en ö i Kotka stad. (de två sistnämnda i Finland)


4. Gubben

Det finns några olika stereotyper för äldre män. Den mest positiva är "den gamle mannen" som är så klok att han är en symbol för vishet. Ytterligare en gubb-stereotyp är "den sure och otrevlige gubben" som ständigt gnatar och borde vara den som syftas till i stycket "Gubben". Därutöver finns "den skröplige gubben" som mödosamt hankar sig fram med en käpp och knappt kan tala eftersom han är tandlös. "Stålfarfar" är en gubb-stereotyp som vid första anblicken ser ut som "den skröplige gubben", men som sedan visar sig vara väldigt vital.

 

5. Nobä

Dess exakta innebörd är osäker.

Men stycket är min egna favorit.

Den är stökig på det där sättet som får mig att flina.

 

6. I skärgården 2

En öppen kust är en kuststräcka som saknar skärgård. 

 

7. Lapskojs

Skala potatisen och skär i tärningar. Koka potatis och kött i spadet tillsammans med kryddorna i 15-20 minuter så att potatisen blir mjuk. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten efter att potatisen har kokat upp en stund. Ta bort kryddorna. Lägg i en smörklick. Mosa potatisen och köttet. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med lingonsylt, rödbetor och saltgurka.

 

8. Gristrött

Tröttehet är en naturlig känsla som betyder att man behöver vila. Det gäller att hitta en balans mellan aktivitet och den där vilan. Att kombinera sömn med att äta vettigt, motionera, undvika sömnmedel och rökning samt dricka måttligt med alkohol motverkar trötthet.


9. Lustgas

Lust är en känsla som präglas av en stark längtan efter något som ger stor tillfredsställelese.

I en gas rör sig var och en av de ingående molekylerna (och i vissa fall atomer) helt oberoende av de övriga.


10. Dagens nyheter

Nyheter, fördjupning, sportnyheter, ekonominyheter, utrikesnyheter, debatt, ledare, kultur, webb-tv och bloggar.

 

11. Tv-kväll

Kväll kallas tiden omkring solnedgång då nattens verksamhet inleds. The Sten Hanson Festival pågick först på Moderna Museet och fortsatte på Fylkingen under kvällen (9 okt 2010). Bland artisterna syntes bl a Välfärdsorkestern som framförde ett ljudverk i form av en tv-kväll kan man säga med hjälp av en tv-monitor och popcornskål.

 

 

Sören                                                        Lise-Lotte

 

läs även thomas millroths recension på soundofmusic

 

läs även kjell alinges tankar på sr

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0